Patrick & Annemieke Lubach
Op reis met de trouwjurk

JP2-Lubach 2Wij zijn getrouwd op 7 juli 2001.

Via een bevriend echtpaar wisten we dat het voor pas getrouwde stellen, ‘sposi novelli’ mogelijk was in trouwkleding op audiëntie te gaan bij de paus. Kaartjes konden geregeld worden via het bisdom Roermond.

Het was eigenlijk een verrassing voor Annemieke maar omdat de bisdommedewerker ons op een felicitatiekaart veel plezier in Rome wenste, hoefde ik de trouwjurk niet te verstoppen.

Op 25 juli 2001 was het zover. Dit was voor nine eleven dus we konden de paus nog een hand geven. We mochten niet teveel tijd nemen, niet knielen. We stonden oog in oog met een broze maar een lijdende en strijdende paus.

We spraken nauwelijks maar dat was ook niet nodig. Zijn blik en zijn gebaar waren een teken van grote verbondenheid, een verbondenheid die we daarvoor al hadden ervaren op de wereldjongerendagen en die daarna verder is gegroeid.

Onze ontmoeting met de paus voelde als een ontmoeting met een broeder in Christus die we altijd hebben gekend en die ons nooit meer loslaat. We zijn dankbaar dat we in hem nu een heilige voorspreker hebben.

JP2-Lubach 3  JP2-Lubach 1